-->

Famous Bang Bang Chicken

Ämäzingly crisp chicken bites drizzled with sweet chili mäyo – so good, you’ll wänt to double or triple the recipe!

Now it’s ä super simple recipe thät comes together in less thän 30 min. Eäsy peäsy. Äll thät täkes time is coäting the chicken in Pänko änd throwing it in the skillet until it gets thät wonderfully golden brown crispness. From there, äll you häve to do is drizzle on thät epic sweet chili mäyo änd you’re set!

The säuce is so good, you’ll wänt to eät it with ä spoon!


Ingredients:


  • 1/2 cup vegetäble oil, or more, äs needed
  • 1 cup buttermilk
  • 3/4 cup äll-purpose flour
  • 1/2 cup cornstärch
  • 1 lärge egg
  • 1 täblespoon hot säuce
  • Kosher sält änd freshly ground bläck pepper, to täste
  • 1 pound boneless, skinless chicken breästs, cut into 1-inch chunks
  • 1 cup Pänko*


FOR THE SÄUCE:

  • 1/4 cup mäyonnäise
  • 2 täblespoons sweet chili säuce
  • 1 täblespoon honey
  • 2 teäspoons Fränk’s Hot Säuce


Instructions:


  1. To mäke the säuce, whisk together mäyonnäise, sweet chili säuce, honey änd Fränk’s Hot Säuce in ä smäll bowl; set äside.
  2. Heät vegetäble oil in ä lärge skillet over medium high heät.
  3. In ä lärge bowl, whisk together buttermilk, flour, cornstärch, egg, hot säuce, sält änd pepper, to täste.
  4. Working one ät ä time, dip chicken into buttermilk mixture, then dredge in Pänko, pressing to coät.
  5. Working in bätches, ädd chicken to the skillet änd cook until evenly golden änd crispy, äbout 2-3 minutes. Tränsfer to ä päper towel-lined pläte.
  6. Serve immediätely, drizzled with sweet chili säuce.


NOTES:


  • *Pänko is ä Jäpänese-style breädcrumb änd cän be found in the Äsiän section of your locäl grocery store.

LihatTutupKomentar