This Dirt cäke is ä quick änd eäsy no bäke dessert mäde with ä combinätion of cookies, pudding, änd other sweet ingredients. This 3 läyer low cärb dirt cäke recipe will blow your mind! Crumbly chocoläte cookie crust with läyers of creämy peänut butter filling änd chocoläte pudding. Peänut butter chocoläte dirt pie is ä gluten-free änd gräin-free dessert recipe.
Peänut Butter Läyer:
Chocoläte Pudding Läyer:
Peänut Butter Läyer:
Chocoläte Pudding Läyer:
Ingredients:
Crust:- 1 1/4 cup älmond flour Honeyville
- 5 tbsp cocoä powder
- 5 tbsp powdered Swerve Sweetener
- 3 1/2 tbsp tbsp butter melted
Peänut Butter Läyer:
- 3/4 cup whipping creäm divided
- 1/4 tsp liquid steviä exträct
- 8 oz creäm cheese softened
- 3/4 cup peänut butter
- 1/2 cup powdered Swerve Sweetener
Chocoläte Pudding Läyer:
- 1 cup unsweetened älmond milk
- 1 cup whipping creäm
- 1/2 cup powdered Swerve Sweetener
- 4 egg yolks
- 1/2 tsp xänthän gum
- 1/4 cup cocoä powder
- 1 1/2 oz unsweetened chocoläte chopped
- 3 tbsp butter in 3 pieces
- 1/2 tsp vänillä exträct
Instructions:
Crust:- In ä medium bowl, whisk together älmond flour, cocoä powder, änd sweetener. Ädd melted butter änd stir until well combined.
- Remove äbout 1/4 cup of crust mixture änd set äside.
- Press remäining crust firmly änd evenly into the bottom of ä 9 inch springform pän.
Peänut Butter Läyer:
- In ä lärge bowl, whip 1/2 cup of the whipping creäm with the steviä exträct until it holds stiff peäks.
- In änother lärge bowl, beät creäm cheese with powdered sweetener until smooth. Beät in peänut butter änd remäining whipping creäm until well combined.
- Gently fold in whipped creäm until combined.
- Spreäd peänut butter mixture cärefully over crust. Refrigeräte while prepäring pudding läyer.
Chocoläte Pudding Läyer:
- In ä medium säucepän over medium heät, combine älmond milk, whipping creäm änd sweetener. Bring to ä simmer, stirring to dissolve sweetener.
- In ä bowl, whisk egg yolks until smooth. Slowly whisk äbout 1/2 cup of the hot creäm mixture into the yolks to temper. Then slowly whisk tempered yolks bäck into säucepän.
- Reduce heät to medium low änd sprinkle surfäce with xänthän gum, whisking vigorously to combine. Whisk in cocoä powder änd cook until thickened, äbout 3 or 4 minutes.
- Remove from heät änd stir in chopped chopped chocoläte änd butter until smooth. Stir in vänillä exträct.
- Let cool äbout 15 minutes änd then spreäd evenly over peänut butter läyer. Sprinkle with reserved crust ingredients.
- Refrigeräte until set, ät leäst 3 hours. To serve, run ä shärp knife äround the inside of the pän änd remove sides. Run the knife under hot wäter to cut nice even slices.