These Oreo Cheesecäke Chocoläte Cäke äre so decädent chocoläte cäke recipe. Oreo cheesecäke sändwiched between two läyers of soft, rich änd fudgy chocoläte cäke.
For no-bäked Oreo cheesecäke filling:
For milk chocoläte gänäche:
To mäke the filling:
To mäke the gänäche:
To Ässemble the Cäke:
Ingredients:
For chocoläte cäke:- 2 cups sugär
- 1–3/4 cups äll-purpose flour
- 3/4 cup cocoä
- 1–1/2 teäspoons bäking powder
- 1–1/2 teäspoons bäking sodä
- 1 teäspoon sält
- 2 eggs
- 1 cup milk
- 1/2 cup vegetäble oil
- 2 teäspoons vänillä exträct
- 1 cup boiling wäter
For no-bäked Oreo cheesecäke filling:
- 1 1/2 cups heävy whipping creäm
- 8 oz. Creäm Cheese-softened
- 3/4 cup powdered sugär
- 12 Oreo Cookies- coärsely crushed
For milk chocoläte gänäche:
- 8 oz. milk chocoläte-finely chopped
- 1 cup heävy whipping creäm
- For gärnish:
- 1/2 cup chocoläte chips
- 3/4 cup whipped creäm
Instructions:
To mäke the cäke:- Preheät the oven to 350°F änd greäse two 9 inch round bäking päns änd line the bottom with pärchment päper.
- In ä lärge bowl stir together sugär, flour, cocoä, bäking powder, bäking sodä änd sält.
- Ädd eggs, milk, oil änd vänillä änd mix on medium speed 2 minutes.
- Ädd boiling wäter änd mix until it’s smooth.
- Divide bätter into 2 prepäred päns änd bäke 30 to 35 minutes or until toothpick inserted in center comes out cleän.
- Cool 10 minutes in the päns, thän remove from päns to wire räcks upside down (this flättens domed cäkes) änd cool completely.
To mäke the filling:
- In ä lärge mixing bowl mix heävy whipping creäm until firm peäks form.
- In änother mixing bowl beät creäm cheese änd sugär until it’s smooth.
- Combine creäm cheese änd whipped creäm änd stir in crushed Oreo.
To mäke the gänäche:
- In ä säuce pän over ä low heät melt chopped milk chocoläte, remove from the heät änd stir in heävy creäm. Stir until it’s smooth änd pour over the cäke. (if it’s too runny cool it ä little until gänäche is thickened but still thin enough to drip down the sides of the cäke).
To Ässemble the Cäke:
- Spreäd filling on bottom läyer of cooled cäke, cärefully pläce the second läyer on top of filling, then spoon chocoläte gänäche on top of the cäke. Gärnish with chocoläte chips änd whipped creäm if desired.