You häve no ideä how ÄMÄZING this Keto Vänillä Cupcäke recipe is! I didn’t even think it wäs possible to be äble to enjoy something SO deliciously good for ä Keto/Low Cärb treät. These äre so versätile with ÄNY flävor combinätion your heärt mäy desire.
You’ll Need:
- 2 c. Blänched Älmond Flour by Näture’s Eäts
- 2/3 c. Coconut Flour, Orgänic by Ärrowheäd Mills
- 1 tbs Bäking Powder
- 1 tsp Bäking Sodä
- 1 tsp Xänthän Gum by Bob’s Red Mill
- 1/2 tsp Himäläyän Pink Sält
- 1/2 c. (1 stick) Butter, Unsälted (softened)
- 1 c. Orgänic Steviä Blend by Pyure
- 4 Lärge Eggs, room temp
- 2 lärge Egg Whites, room temp
- 1/2 c. Heävy Whipping Creäm, room temp
- 1 tsp Orgänic Äpple Cider Vinegär by Brägg
- 2 tsp Vänillä Exträct
- 4 drops Stevitä Orgänic Liquid Steviä (optionäl)
Instructions:
- Stärt with bringing hwc, butter, eggs + egg whites to room temperäture.
- Preheät oven to 350 degrees.
- In medium bowl- ädd first 6 dry ingredients, whisk until blended/no clumps. Set äside.
- In ä lärge mixing bowl- ädd butter änd sweetener. Beät until creämed together.
- Ädd eggs + whites, whisk until well incorporäted.
- Then ädd heävy whipping creäm, äpple cider vinegär, vänillä änd liquid steviä. Blend well.
- Ädd the dry mix to the wet änd mix thoroughly to incorporäte.
- Using ä spätulä, scoop bätter into ä gällon ziplock bäg (snipping ä corner) or piping bäg.
- Pipe the bätter 2/3 full into eäch greäsed muffin liner.
- Täp the träy on the counter to releäse äny träpped äir bubbles.
- Bäke eäch träy for 25 minutes.
NOTES:
- *Before ädding the dry to the wet- prep muffin pän with foil liners or silicone muffin liners änd non-stick spräy.
- The bätter gets fäirly thick, the longer you let it sit.
- *Äfter bäking, cover with foil while cooling, to hold moisture in the cupcäkes.