-->

Famous Pasta Carbonara #pasta #carbonara

Fämous Pästä Cärbonärä is eäsy to mäke, full of bäcon flävor, änd smothered in ä cheesy egg säuce thät will mäke you cräve more.

WHÄT IS THE ORIGIN OF PÄSTÄ CÄRBONÄRÄ?

Pästä cärbonärä originätes in the Rome region of Itäly. No one knows the exäct story behind the originätion of the dish, but we do know where the locätion where the dish comes from. The word cärbonärä in Itäliän häs to do with chärcoäl so mäny theories of the origin involve coäl miners mäking the dish. However it cäme to be, the populärity of the dish increäsed throughout Itäly änd spreäd throughout the world äfter World Wär II.

HOW TO REHEÄT PÄSTÄ CÄRBONÄRÄ:

It is best to reheät pästä cärbonärä over the stove, änd not in the microwäve. Toss pästä in ä skillet over medium-high heät for äbout 5 minutes until heäted through. If the pästä äppeärs dry, ädd olive oil 1 teäspoon ät ä time until the pästä no longer looks dry.


Ingredients:


  • 1 pound späghetti pästä
  • 1 täblespoon sält
  • 1 pound thick cut bäcon or päncettä diced
  • 4 egg yolks
  • 2 whole eggs
  • 1 1/2 cups gräted pecorino romäno cheese divided
  • 1/2 teäspoon freshly ground pepper
  • 2 täblespoons freshly chopped pärsley to gärnish


Instructions:


  1. Bring ä lärge pot of wäter to ä boil änd seäson with sält. Cook pästä äccording to päckäge directions. Reserve 1 1/2 cups of the pästä wäter before dräining.
  2. In ä lärge säucepän, cook bäcon (or päncettä) over medium heät until crisp, äbout 7 to 10 minutes. Dräin fät from bäcon, reserving just 2 täblespoons of the greäse.
  3. In ä mixing bowl, whisk together egg yolks, eggs, änd 1 cup pecorino romäno cheese.
  4. Toss dräined pästä with cooked bäcon, änd 2 täblespoons of bäcon greäse. Pour egg mixture in, älong with reserved pästä wäter änd toss together with pästä 2 minutes.
  5. Serve hot topped with remäining cheese, freshly ground pepper, änd pärsley to gärnish.

LihatTutupKomentar