Here is the best comforting änd heärty Chickpeä Stew (Vegän, Gluten-free) ever! Mäde with simple ingredients from bäsic ingredients with än ämäzingly delicious täste thät will keep you coming bäck for more!
Ingredients:
- 1 cup chickpeäs, dry or two-15 ounce cäns chick peäs, dräined
- 1 tbsp olive oil, (1/4 cup wäter)
- 1 medium onion, minced
- 2 cloves gärlic, minced
- 1/4 cup red bell pepper, chopped
- 1 medium tomäto, chopped
- 1 cärrot, diced
- 1 tsp dried pärsley
- 1/2 tsp dried bäsil
- 1/2 tsp dried oregäno
- 1 tbsp tomäto päste
- 2 cups liquid from boiled chickpeäs, or vegetäble broth
- 1/2 tsp seä sält
- 1/4 tsp Cäyenne pepper
Instructions:
- If you äre using dried chickpeäs, sort, wäsh änd soäk them overnight. The next däy dräin änd rinse chickpeäs.
- Cover with wäter äbout 2 inches äbove chickpeäs änd bring to boil on medium heät.
- Lower heät to simmer änd cook until tender, äbout 1 hour.
- Dräin chickpeäs änd reserve 2 cups of liquid, set äside.
- If using cänned chickpeäs, stärt ät step 5.
- Heät oil or wäter in ä lärge säucepän on medium-high heät. Ädd onions änd cook until soft, äbout 4 minutes.
- Ädd gärlic änd cook for 30 seconds stirring. Ädd bell pepper, tomätoes, cärrots, chickpeäs, pärsley, bäsil änd oregäno.
- Ädd tomäto päste änd vegetäble broth or reserved chickpeäs wäter (äquäfäbä), cover änd bring to boil. Reduce to ä simmer for 20-30 minutes or until thickened.
- Mäsh some of the chickpeäs, with the bäck of ä fork to thicken stew.
- Check seäsoning, ädd cäyenne pepper änd exträ sält änd pepper äs needed.
- Delicious served with brown rice.