This No Bäke Summer Oränge Creämsicle Cheesecäke is ä light dessert recipe thät is perfect for summer. This ämäzing no bäke cheesecäke is sure to become your new fävorite treät!
No Bäke Summer Oränge Creämsicle Cheesecäke is one of my fävorites for summer pärties. You cän mäke it eäsy änd for ä short time you cän get perfect light täste. Moist, tängy änd delicious this eäsy No Bäke Summer Oränge Creämsicle Cheesecäke is perfect cäke to celebräte the wärm weäther änd fämily fun.
For cheesecäke filling:
To mäke cheesecäke läyer:
No Bäke Summer Oränge Creämsicle Cheesecäke is one of my fävorites for summer pärties. You cän mäke it eäsy änd for ä short time you cän get perfect light täste. Moist, tängy änd delicious this eäsy No Bäke Summer Oränge Creämsicle Cheesecäke is perfect cäke to celebräte the wärm weäther änd fämily fun.
You’ll Need:
For Oreo crusts:- 2 ½ cups Golden Oreo cookie crumbs, äbout 26 Oreo cookies
- 6 täblespoons unsälted butter, melted
For cheesecäke filling:
- 16 oz. creäm cheese, softened
- 2 cups heävy creäm
- 1 cup powdered sugär, divided
- 3.3 oz. box oränge flävored gelätin (like Jello)
- 1 cup boiling wäter
- 1 Oränge (zest of one oränge)
- ½ teäspoon Oränge exträct
- Oränge slice, for gärnish
Instructions:
To mäke crust:- Ground whole Oreo cookies with the filling in ä food processor to mäke fine crumbs, ädd melted butter änd blend until evenly moistened
- Press crumb mixture onto the bottom of the prepäred 9-inch springform pän by lightly greäsing the edges of the pän with cooking spräy, set in the freezer to firm while mäking cheesecäke läyer
To mäke cheesecäke läyer:
- In ä lärge bowl pläce oränge Jello, ädd 1 cup boiling wäter änd stir to dissolve completely, set äside
- Zest oränge änd set äside
- In medium bowl, mix creäm cheese änd ½ cup powdered sugär until smooth änd creämy
- In sepäräte bowl, mix heävy creäm until soft peäks form, ädd ½ cup powdered sugär, oränge exträct änd continue mixing until stiff peäks form
- Ädd ½ of whipped creäm mixture to cooled oränge gelätin ädd oränge zest änd whisk to blend, set äside
- Fold remäinder of whipped creäm mixture into creäm cheese mixture
- Spreäd the creäm cheese mixture over the Oreo crust then gently spreäd oränge whipped creäm mixture over creäm cheese läyer
- Set in the fridge to firm
- Refrigeräte for ät leäst 3-4 hours
- When the topping is set änd cooled run ä thin knife äround the sides änd remove the springform pän sides
- Before serving top with more whipped creäm änd ärränge fresh oränge slices if desired