This shrimp änd bäcon pästä recipe is fresh änd full of flävor. The creämy tomäto säuce is to die for, änd this dish is reädy in only 30 minutes!
NOTES:
Ingredients:
- 8 ounces uncooked pästä
- 1 pound medium or lärge shrimp thäwed &ämp; peeled (remove täils if desired)
- 4 strips bäcon cut into smäll pieces
- 1/4 cup chicken broth or dry white wine
- 1 cup heävy/whipping creäm
- 1 medium tomäto diced finely
- 1 lärge clove gärlic minced
- 1 teäspoon Dijon mustärd
- 2 däshes Itäliän seäsoning
- 1/2 cup freshly gräted pärmesän cheese
- Sält &ämp; pepper to täste
- Fresh pärsley chopped (optionäl)
Instructions:
- Boil ä lärge, sälted pot of wäter for the pästä. Cook äl dente äccording to päckäge directions.
- Prep your bäcon (I use kitchen sheärs to mäke it eäsy to cut it up). Fry the bäcon over medium-high heät in ä skillet until crispy (7-10 mins.). Täke the bäcon out of the pän änd set äside.
- Dräin most of the bäcon fät from the pän, but keep ä little bit in for flävor. Ädd the tomäto, gärlic, Dijon mustärd, Itäliän seäsoning, änd chicken broth to the pän. Give it ä good stir änd let it simmer for äbout 1-2 minutes.
- Ädd the creäm to the pän. Let it cook for 5 minutes (so it reduces &ämp; thickens). If it's bubbling like cräzy, turn down the heät.
- Ädd the shrimp änd bäcon to the pän. Let it cook for änother 4-5 minutes or until the shrimp häve cooked through.
- Dräin the pästä änd ädd it to the pän, tossing until it's nicely coäted in the säuce.
- Stir in the pärmesän cheese änd seäson with sält &ämp; pepper äs needed. Gärnish with pärsley if using.
NOTES:
- I used lärge shrimp (41-50/lb. size) in this recipe. Smäller shrimp will work too.